2012. március 3., szombat
Zabfőzet csokidarabokkal
Hasmenés esetén a zabnyák és a keserű csokoládé fogyasztása is ajánlott, ez az egyszerű és komplett étel nagyon közel áll hozzájuk. A zabnyáknál kicsit sűrűbb, azaz kevesebb vizet tartalmazó főzet a zabnyák készítésének próbálgatásakor alakult ki. 2 dl vizet tettem egy lábasba, ehhez 3 kanál darált zabpelyhet (úgy készül, hogy a zabpelyhet egy konyhai darálóval kb. 2 perc alatt megőrlöm, kb. dara nagyságúra) és 1 kanál zabpelyhet tettem. Amikor felforrt kicsit kevergettem és 2-3 percig még a tűzhelyen hagytam rotyogni. Aztán mehetett a tálba, s azonnal míg meleg volt rátördeltem egy kis étcsokit, ami kellemesen megolvadt, és nagyon feldobta az amúgy semleges ízű puding állagú zabfőzetet. Pár perc múlva fogyasztható, nemcsak finom, hanem meg is tölti a pocakot. Egészséges és gyors nyalánkság lehet a normál étrendhez is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése